Hotel Grifid Vistamar Nisipurile de Aur Bulgaria în vreme de pandemie
Context. Septembrie 2020 cam pe la mijloc. Cald și însorit. Pandemie de Coronavirus
( jsdfjhsdjfhkdjfgvik!)( ncxbgfvsh!)( ysdt!!!) Nu. Nu mi-a scăpat nimic pe tastatură.
Relocarea reprogramarii unei rezervări de Paște de la Grifid Encanto care apoi a ajuns la Grifid Marea care apoi s-a închis și am fost relocați la Grifid Vistamar. Mda…așa de complicat cum sună așa de complicat a fost dar nu mă mai miră nimic.
Cât de complicat și frustrant și obositor trebuie să fi fost pentru cei de la hoteluri cărora li se anulau sute de rezervări într-o zi și trebuiau să găsească soluții de relocare, reprogramare sau rambursare pentru fiecare turist. Câtă energie consumată de ambele părți!
Fiecare zi din fiecare săptămână din fiecare lună începând din martie 2020 a fost așa. În turism zic, că acolo știu cel mai bine.
Nu degeaba, dacă mă va întreba cineva la interviul de angajare din 2022( dacă turismul va merge tot așa, ajung la câteva) de ce lipsește anul 2020 din CV îi voi spune că tot anul m-am spălat pe mâini.
Drumul .
Am plecat prin Bucureșți- A2- Vama Veche, am luat vigneta imediat de aici https://bg-vignette.com/ro/ și am plătit prin SMS la 7577 taxa de pod de la Fetești.
Stat Vama Veche-Durankulak cam 20 de minute apoi drum întins până la hotel.
Cazarea. Am ajuns după ora 17,00 și ne-am cazat în câteva minute. Două domnișoare tinere și foarte draguțe vorbitoare de engleză și franceză. Pus brățări, dat cartele magnetice și cartele de prosoape de plajă, povestit pe unde ajungem în cameră și la restaurant și gata.
Amândouă cât și tot personalul din hotel începând de la personalul de la curățenie și cei de la baruri și restaurant aveau măști.
La recepție și la fiecare intrare a hotelului am găsit sub diverse forme dezinfectant pentru mâini. Din ăla bun, după miros și consistență. De fapt, cam totul pe acolo inspiră că este “ din ăla bun”.
Parcarea .
Am parcat în fața intrării până am dat jos bagajele și ne-am cazat apoi ne-au direcționat către parcarea păzita de la Hotelul Argisth Partez aflată la câteva minute de mers pe jos. Cost parcare 10 leva/zi plătita la cel care o supraveghea. Primit chitanță.
Hotelul.
Când am fost relocați la Vistamar partenerul bulgar ne-a spus că deși are categorie oficială 4 stele turiștii l-au apreciat la 5 stele. Cam așa aș zice și eu deși criteriile oficiale de clasificare sunt diferite de la țară la țară, că să nu mai vorbim de criteriile subiective ale fiecărui turist : „ Draperia nu avea modelul pe care l-am văzut în poză cu flori mari, erau mai multe flori mai mici, ăla nu era hotel de 4*„
Se află chiar pe faleză din Nisipurile de Aur între Kaliakra Palace și Grifid Metropol.
Renovat complet sezon 2020, decorat cumva că mi-a plăcut mult. Totul nou și curat. Combinație de lemn natur cu materiale moderne, afară la barul de la piscină canapele îmbrăcate cu material textil și perne.
La recepție o mini bibliotecă cu cărți inclusiv în limba româna, lobby bar cu un decor spectaculos, masă de pingpong lângă piscină și scenă unde seară de seară începeau cu spectacole pentru copii și continuau până la ora 23,00 cu spectacole pentru adulți.
Hm…să zic întâi de Modern Talking pe care nu mai vreau să-i ascult 10 vieți, apoi de un trio extrem de talentat de dansatori/acrobați și o cântăreață, bulgari, care ne-au încântat. Pe ei îi mai vreau în spectacole. Pe prezentator însă nu ….Vorbea engleza pe care ar fi vorbit-o tataie cu americanii pe care i-a așteptat o viață să-l salveze și să-i dea înapoi ce-i luaseră comuniștii. La cutremur în 1977 când a început să se clatine casa și să cadă tencuiala prin dormitoare noi țipam îngroziți și tataie țipa de bucurie că au venit, în sfârșit, americanii.
Camera Mulțumiiiiită! Uite în câteva poze cu ce ne-au așteptat. Măști , mănuși și dezinfectant. Bineeee! Curățenie exemplară. Aceeași combinație de lemn natur cu materiale super moderne. Pe balcon canapea cu materiale textile și perne iar în loc de măsuță un butuc de lemn lăcuit.
Lemn natur lăcuit era suportul din baie care de fapt era o scară rudimentară cu câteva trepte. Iar baia, vis. Cred însă că ne-au dat(empatice fetele la recepție) o camera pentru cei în luna de miere. Hmmm...sunt niște ani de atunci. Sau cred că doar am îmbătrânit și nu mai știu eu că așa se fac camerele moderne. Avea peretele dintre baie și cameră din geam sablat, opac, cu un fel de jaluzele fixe din lemn puse pe partea dinspre camera, care însă erau pe poziția deschis. Mda...opac opac dar când aprindeai lumina în baie...
Săpun și gel de duș/șampon erau puse în câte o singură sticluța cu dispenser. Și aveam și oglinda minune care mărește. Mulțumesc Grifid! Eu, dermatograful negru și toți cei care m-au văzut seara cu machiaj îți mulțumim!
Am avut vedere la mare și deși știam din anii trecuți că Sea View este și Pool View și Scenă View și Faleză view, am făcut față cu greu până la ora 23,00 cântecelor pentru copii(a ram jam jaaaam, a ram jam jaaaamm, buli buli buliiiii ram jam jaaam) și formației cu peruci Modern Talking. Să trăiască ușile de la balcon de bună calitate și utilitate!
Dar cine se trezea cu răsăritul agățat în ușa balconului? Și cine adormea după ora 23,00( mulțumesc pe această cale formației Modern Talking cu peruci, care în sfârșit obosea) în sunet de valuri? Cine? Cine? Și cine stătea pe balcon la o bere fix pe canapea la spectacol?
Mini bar cu sucuri, apă și bere aprovizionat zilnic. Că doar este Ultra All Inclusive. Mama mă tot întreabă în ultima vreme dacă acolo unde mergem este sau nu Ultra, să știe să lase loc în frigider. Ultima dată când am stat la un UAI 10 zile nu mai știa unde să pună cutiile de bere din minibar pe care chiar nu le-am putut bea( ei da...i le-am păstrat ei).
Lenjeria schimbată la două trei zile și prosoape zilnic. Și ceva ce mi s-a părut super ok, tanti de la curățenie dimineața era deja pe hol, ne pândea când plecam la masă și intra. Ca să nu ne deranjeze.
Într-unul din hotelurile pe unde am mai stat tot cu patru steluțe, tanti menajera avea un căruț care troncănea și venea fix când ne odihneam după amiază.Tronc, tronc, tronc de mai multe ori . Reușeam să ațipim când era într-o camera, ne trezeam când ieșea. Noroc că eram mai spre capătul culoarului și până strigă cu voce sănătoasă “ cliniiiing” la ușa noastră reușeam mai multe serii de ațipeală. Trebuia să o primim că uneori nu o zăream câteva zile la rând.
Televizor subțirel cu program românesc România Internațional, patul imens cu saltea și meniu de perne ( oh....ce-mi place asta cu meniul de perne...în luna de miere n-am avut) pilote și lenjerie din alea bune, cum ne obișnuisem deja.
Restaurantul Principalul la etajul unu...sau doi, depinde de unde numeri. Cel a la carte cu programare la parter, afară pe terasă. La cel a la carte nu am ajuns. O să-ți povestesc data viitoare.
La intrare dezinfectant, ospătari cu măști ne conduceau pe fiecare la mese și așteptam la rând uneori câteva minute să se întoarcă și să ne conducă. Ne întrebau dacă dorim pe terasă sau în interior, dacă suntem sau nu fumători și puneau pe masă cartonașe cu „ masă ocupată” că să poți merge liniștit să-ți iei mâncare fără teamă că cineva îți ocupă masă. Nu aveam voie să intrăm și să ne așezăm singuri la mese. Asta nu înseamnă că o conațională senioară nu a trecut pe lângă toți cei așezați la rând la intrare și nu și-a trântit geanta de plajă fix pe cartonașul de pe masa noastră. Suntem de neoprit!
Toate felurile de mâncare erau servite din spatele unor geamuri sau ecrane de plexiglas de personal cu mășți. Super ok. Băuturile răcoritoare erau din cele ambalate, le puneau direct din cutii sau sticle, cele alcoolice de calitate, nu mi s-a părut să fi fost vreuna diluată sau altceva decât cerusem.
La sectorul de băuturi nu erau geamuri sau ecrane dar între noi și ospătarii care serveau erau mese de peste 2 metri lățime.
Mâncare bună și suficientă. Gustoasă, diversificată. Și cel mai mult povestesc despre prajituuuuri. Mamaaaa! Un vis. Presupun că toate hotelurile din lanțul Grifid au laborator propriu de patiserie/cofetărie. Am gustat cele mai bune tarte cu fructe, cheese cake, torturi de ciocolată și câte alte minunății.
La micul dejun cafeaua era pusă la intrare în căni termo pe care le lua ospătarul care ne conducea la masă dacă le solicităm. Dacă nu o doream pe cea din căni, puteam să comandăm celor de la băuturi cafea de la expresor.
Pe mese nu erau oliviere. Trebuiau cerute personalului care deservea sectorul nostru din terasă sau restaurant și ne erau aduse dezinfectate.
Piscine Cea exterioară mare, chiar sub balconul nostru. Nu am intrat dar era plină în fiecare zi. Pe la ora 16,00 începea meciul de polo. Nu știu ce avea unul dintre băieții de la echipa cu bentițe roșii că îl apuca câte un chiuit, așa cam la 4-5 minute chiuia. Nici măcar de bucurie că înscria. Doar stătea și odată : iiiiiiiuuuu!!!! Știu de 4-5 minute pentru că eu atunci îmi doream să dorm. Îmi doream...
Am văzut de pe balcon cu cât atenție era curățată piscină seară de seară. Șezlongurile erau dezinfectate.
Am avut acces gratuit și la Aqua Parc Grifid de la Bolero dar am zis să lăsăm copiii( altora) să se dea liniștiți pe tobogane.
Am fost însă zilnic la piscina interioară cu apă caldă. Este apă încălzită nu apă termală. Destul de mică și puțin adâncă pentru înot dar super ok pentru relaxare. Jacuzzi cu jeturi, cam slăbuțe după mine, apa din jacuzzi mai caldă decât cea din piscină, chiar fierbinte în unele zile.
Lângă piscină interioară sala de fitness, saună, vestiare, camera de relaxare, dușuri.
Sus pe acoperiș, minunăția de făcut poze pentru instagram. Așa am auzit la masă vorbind două domnișoare românce despre piscina de pe acoperiș.... Infinity pool. Piscina de instagram. Pe lângă ea, un întreg concept VIP cu șezlonguri, bar , prosoape, spațiu generos, priveliște superbă.
Plătești la recepție 34 de euro/persoană/zi și urci cu liftul special destinat sus pe acoperiș la sectorul VIP. Instagram VIP J
Dacă ai rezervat de la început Grifid Concept ai și camere front Sea view cu balansoar pe balcon, expresor , papuci și halate de baie și acces permanent la “ instagram rooftop”. Și alte servicii în plus.
Plajă și apă. Doar treceai stradă și hop, pe plajă. Șezlonguri și umbrele cu măsuțe așezate la distanță cam 2-3 metri în fiecare dimineață.
Intrarea în mare abruptă , a bătut vântul și au fost valuri imeeense în fiecare zi. Salvamarul bronzat cu fete lângă el, la datorie.
Dacă veneai mai târziu, conaționalii care erau mulți în grupuri, așezau sezlongurile unul lângă altul că să poată să aducă paharele de la barul de pe plajă pentru toți odată. Mergeau pe rând că să nu se prindă băieții de la bar că merg tot la câteva minute.
Plajă comună la Grifid Bolero, Metropol și Vistamar. Barul de pe plajă comun dar fără coadă, câțiva băieți cam triști e adevărat, ne serveau destul de repede. L-am întrebat pe unul de ce este așa de trist și mi-a spus că sperau să plece acasă, era sfârșit de sezon dar tocmai îi anunțase că vremea va fi bună, urmau să vină grupuri de turiști francezi și vor mai stă încă 10 zile. Așa le-a ramas numele toate cele 5 zile cât am stat. Băieții triști. Ți se rupea sufletul.
„Vreau cafea, du-te la băieții triști te rog și adu-mi”
„Merg la băieții triști, vrei să-ți iau ceva?”
Aud doi conaționali venind de la bar cu privirile fixate obsesiv pe paharele de plastic pline cu bere : „ Auzi mă...gagiul ăla de la bar era așa de supărat că nici n-a văzut că mi-a umplut ochi toate paharele ”.
FINAL
Dacă nu ești interesat de detalii deși de multe ori ele fac diferența, citește repede că:
Mai sus este Grifid Vistamar din realitatea mea, noi am prelungit sejurul cu două zile și în rezumat povestea arată sau sună( poate citești cu voce tare) așa: alege-l că merită ! Chiar și în pandemie. De preferat la sfârșit de sezon ca să găsești băieții de la barul de pe plajă triști și să-ți umple ochi paharele cu ce vrei tu( wink).
Găsești ofertele pentru Nisipurile de Aur și Grifid Vistamar AICI
Salutare!
Iti multumim pentru ca ai lasat comentariul tau!Dupa ce comentariul va fi aprobat va aparea pe aceasta pagina...